Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеЕми тука в пост №4 човека говори за нови бутала: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=59084
Сигурното е само, че аз вече съм на четвърта позиция!
Наздраве!
Едит: смахнатия датчик от ония ден го открих точно където ти и аз го мислехме, ама беше заврян на кучето в гъза и се вижда само отгоре, между двете тръби! Любител майстора на Алфи беше напъхал кабела му в изхода за оборотомер на динамото! Освен това, идеално изчистения ми резервоар пак е пълен с лайна, защото любящите ми ръце са презатегнали скобата на гуменото коляно и просто е изхвърчала!
Оплаках се!!Last edited by mordohy; d.m.y г., 23:18.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТой може да си говори в пост номер четри, ама ние още не сме сигурни!
Сигурното е само, че аз вече съм на четвърта позиция!
Наздраве!
Едит: смахнатия датчик от ония ден го открих точно където ти и аз го мислехме, ама беше заврян на кучето в гъза и се вижда само отгоре, между двете тръби! Любител майстора на Алфи беше напъхал кабела му в изхода за оборотомер на динамото! Освен това, идеално изчистения ми резервоар пак е пълен с лайна, защото любящите ми ръце са презатегнали скобата на гуменото коляно и просто е изхвърчала!
Оплаках се!!Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Знаеш , че имам два Боге!
Меки са , но са перфектни.
Смених ги на Алфи, когато беше на 60 000км, щото стария собственик се чудеше какво да направим по него!
Като изкривих монроето, пак си ги сложих, ама не минах и 300 км.
Мога да ти ги дам, ако си хептен на зор, но само временно!
И аз имам идея за пълнители Кони!
Не е толкова шантаво колкото изглежда!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Я дайте подробности за тея пълнители цени мени тва онова . И аз сменях преди години пак с боге оригинални ама май дефекта не идва от амортисиорите а от пружините . По темата да запитам ,че винаги съм се чудил , колата е с меко окачване като нартисна отпед одзад си се смаква доста и е меко и плавно без колебания , та въпроса ми е как така меко окачване пък твърдо се усеща на пътя ??? А и друго да запитам някой знае ли кои точно лададжийски пружини стават за отзадзе и да са по твърди ?Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)
Comment
-
Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщениеЯ дайте подробности за тея пълнители цени мени тва онова . И аз сменях преди години пак с боге оригинални ама май дефекта не идва от амортисиорите а от пружините . По темата да запитам ,че винаги съм се чудил , колата е с меко окачване като нартисна отпед одзад си се смаква доста и е меко и плавно без колебания , та въпроса ми е как така меко окачване пък твърдо се усеща на пътя ??? А и друго да запитам някой знае ли кои точно лададжийски пружини стават за отзадзе и да са по твърди ?
Твърдо е заради това, че 33-ката е с малко междуосие, тясна стъпка, и е с малко тегло (под 1 тон)
А за пълнители лично аз в момента издирвам размери, какъв пълнител и от каква кола може да влезе в тялото на 33-ковия макферсон. Идеята ми е да спестя пари. Един пълнител от Голф 2 или 3 струва между 50 и 80 лв. за добър от читава марка, а Конито за 33 (което също е пълнител) излиза от 150 лв нагоре за бр. Идеята е да се намери пълнител с диаметър 40 мм. (толкова е вътрешният диаметър на тялото на 33), но при Голф е 45 и не става. Търсенето продължава.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Надявам се не се включвам неподготвен, но няма ли значение и хода на амортисьора? Питам защото и аз съм се сблъсквал с подобна интервенция и нещата, които ме отказаха бяха дължината на самия пълнител и хода на оста. Освен това ме притесняваше и изпълнението по смяната на пълнителя, а именно това, че системата е шлаиф и след това телоподаващо, а ми се искаше да има и по-културно решение. Казвам всичко това защото ми се струва, че на 33'ката макферсоните са капсаловани и ми е интересно как смятате да смените само пълнителите?alfa romeo sprint 1984
Comment
-
Рязане на капачката и вадене на карантиите!
После е лесно.
Или се нарязва ситна резба на шията и се прави капачка с резба или само капачка и телоподаващо!
Технологията на нашите не е по-различна.
Въпроса е да се намерят подходящи пълнители.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
и така колеги днес вече се разхождам с 33-ка по улиците на Варна!Първо ще я заплюя че....иначе като цяло много съм доволен няма нищо общо с преди колата не си иска гумите утре само трябва да оправя малко гърнетата,че цяла Варна ме слуша като запаля-не е добре и ще направя някое клипче и малко снимки!
Това е засега от мен!Alfa 145 1.4 t.s
Comment
-
Ееееееееееее а честито и дано повече никога не види сервиз много да те слуша много да вари и малко да гори аиде чакаме само да се хвалиш вече!!!!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Пак не слушаш!
Първо бира , а после препикаване!
Ха наздраве за хубавицата!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
наздраве!сега вече мърка не и се чува гласа-след колекторите всичко е подменено! ще пусна снимки и някое клипче ама ми се скапа компа и сега съм с един от на баба ми времето!
Отдруги ден вече и предстои най-накрая и смяна на номерата вече ....Alfa 145 1.4 t.s
Comment
Comment